čtvrtek 8. září 2016

Názory youtuberek a blogerek a ohrnování nos na "čechy" a "českými" aneb v zahraničí je vždy lépe

Nedá mi to, ráda bych napsala článek ohledně toho, co se děje na youtube a blogger scéně. Nejsem úplný fanoušek fashion a make-up blogů nebo kanálů, ale ráda chodím do jednoho tématu na serveru Vinted.cz kde uživatelé serveru probírají faily a přešlapy blogerek a vlogerek. Občas je to téma dost kontroverzní, ale občas se neskutečně pobavím,co dokážou některé ženské vypustit z pusy.

Abyste pořádně pochopili o co jde, je to téma ve fóru na jednom internetovém sekáči, kde se probírají právě tyto veřejné osoby a každý se veřejně může vyjádřit, kdo je mu na scéně blogů a youtube nesympatický.

To, že se tam probírají něčí zuby, něčí sebevědomí či zaměstnání, to asi dokážu pochopit. Také jsem tam jeden čas přihazovala nějaké příspěvky, protože někteří sami víte, že když člověk má nějaké těžší životní období, nejlepší odreagovačka je právě řešení nějakých stupidních blbostí cizích lidí nebo celebrit, whatever. Já jsem přestala po 15ti letech kouřit a nebaví mi totiž nic jiného, než jezdit na motorce a chodit do toho blbého tématu. Každý prostě chvíli má období, kdy řeší prostě debility.

Stojí tam dvě strany barikády: Blogerky (potrefené husy) na jedné, které se ošívají, že diskutující na Vinted jsou slepice, blbky atd a tahle diskuze je pod úroveň. Na druhé straně diskutující, kteří tam většinou probírají právě několik blogerek či vlogerek dokola a říkají, že kdyby se chovaly normálně, nikdo by je nedrbal a nechal je být.

Kde je pravda? Nejspíš někde uprostřed.





Proč se asi na tomhle serveru probírají některé ženské pořád dokola? A některé velmi známé blogerky vůbec? To asi některým potrefeným husám nedochází.

Hlavní aktérky těchto diskuzí jsou:

DenisaTV - youtube
Petra Lovely Hair - youtube
Lilian Voss - youtube
Týnuš Třešničková a Carrie Kirsten - youtube
Bára Voguehaus - blog
Veroniky módní deníček (Olalaby Veronika) - blog
Elizabeth Lore - blog
Romaneta - instagram
Veronika Biasol - instagram

a další, nicméně ne v takové míře.

Tyto zmíněné slečny jsou většinou blogerky, které si sami pod sebou podkuřujou a dávají podněty k ještě větším drbům. Bohužel místo toho, aby se zamyslely nad tím, zda je nekritizují lidé oprávněně, tak vždy akorát přijdou, hodí do diskuze nějaký jed a odejdou, nebo diskuzi využívají ke své popularitě, jako například Lilian Voss, která jí pravidelně vykrádá a používá její drby do svých videí.

Ráda bych se dostala k jádru věci, aneb to, co většina českých blogerek prohlašuje o Čechách.

Petra Lovely Hair je taková make-upová královna, která sedí doma, má psychické problémy (veřejně je přiznává) a působí, že bez manžela nedokáže dojít snad ani na nákup. Jednou byla na press tripu v Paříži, ted jeli do Chorvatska. Nicméně tato slečna, nebo spíš paní, velmi ráda prohlašuje, že v zahraničí nejsou nikde takoví burani jako tady v Čechách, že je to tady hrozné a že kdyby žila v zahraničí, tak by se jí nic takového, jako tady nestalo. Docela mne to dopálilo. Já jsem třeba dost zkušený cestovatel, půl roku jsem SAMA NA VLASTNÍ PĚST cestovala a pracovala v Itálii, USA, v Karibiku, v Mexiku, v Rusku, procestovali jsme na vlastní pěst Thajsko a Kambodžu, Evropu už mám projetou křížem krážem. Opravdu se považuji za zcestovalého člověka. Ale ani já si nedovolím říci, že všude lépe a doma nejhůř. Naopak, čím více cestuji po světě, tím raději se vracím do "rodných" Čech, kde to mám strašně ráda, jsem tu ekonomicky zajištěná a žiji si na určité úrovni, protože pokud nejste úplní idioti, dá se tu žít opravdu nadstandardně.

Ale opravdu mi dokáže překvapit názor nějaké husičky, která sedí akorát doma na youtube a nadává na Čechy a jejich chování a byla s mužem maximálně v Chorvatsku.

Dále další youtuberka, jejíž přítel je bývalý pornoherec a nosí trika s obrovským výstřihem, ve kterém, ehm, vypadá lehce laciněji. Opět - začala se ho zastávat s tím, že v zahraničí je to úplně normální a že jen v Čechách nechápeme trendy a jsme tu "zaprdění". Nicméně pak někdo našel zahraniční články, kde se udávají módní trendy pro muže a ve dvou byly tyhle trička jako NEVKUS.

Takže z toho plyne - dámy a pánové, pokud chcete kritizovat podle vás "zaprděné" Čechy, napřed si trochu pocestujte na vlastní pěst (ne s cestovkami) a myslím, že změníte názor. Pokud ne, pozvu vás na panáka a vysvětlím vám to osobně :D


Dejte mi prosím vědět do komentáře, zda vás tyhle moje názorovky vůbec zajímají, nebo chcete vyloženě více článků na cestování nebo recenze? Budu vám moc vděčná!









3 komentáře:

  1. Já tuto diskuzi vnímám jako prostor, kde se člověk může veřejně vyjádřit k dané bloggerce/youtuberce bez toho aby byl jeho komentář bez milosti smazán danou bloggerkou, která má tu možnost u svých videí či článků. Je to jediná veřejná diskuze, kde holky upozorňují na reklamy a nedostatky bloggerek, kterých si jejich věrné fanynky nikdy nevšimnou a jen slepě je obdivují. Určitě bych to nenazývala žumpou, pomlouváním nebo tím, že přispěvatelky žijí nudný život a mají tu potřebu závidět (mimochodem tyto fráze jsou používány stále dokola).

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně jak bylo teď provalení kauzy Petry Lovely Hair, tak zařídila, aby se celá diskuze smazala. Tomu říkám vliv.

    OdpovědětVymazat
  3. Proto vzniklo nové forum

    OdpovědětVymazat