neděle 18. září 2016

Kýč jak bič aneb můj názor na některé módní trendy

Dneska si zase trochu zahejtíme, protože mám nějakou vražednou náladu. Žádný nechutný socialistický kemp nebo pension už jsem dlouho nenavštívila, takže nemám na co aktuálně nadávat.
Pojďme si rozebrat oblíbené téma, u kterého si každý jistě najde své. Ano, jsou to módní trendy :)

Výsledek obrázku pro gold digger



Jsou věci, u kterých mi občas zůstává rozum stát. Splňují všechny má kritéria hnusu - 1 - je to neadekvátně drahé - 2 má to každá pipka - 3 - je to hnusný. Zde jsou výčty toho, co fakt ne-e:



1 - Obag


Výsledek obrázku pro obag
(Zdroj: pinterest.com)

Ten, kdo vymyslel tenhle plastový nesmysl, který se dá ještě vytunit nějakým kožichem a stojí asi 5 tisíc Kč, se nejspíš válí někde na Bahamách a vytírá si tisícovkama zadek. Protože vůbec nechápu, kolik ženských po těchto věcech šílí a kupují si podobné plastové hnusy za nehorázné peníze.

Kvete i obchod s různými doplňky na Obag, jako jsou právě zmíněné kožichy (zimní paket asi) chlupaté koule, organizéry, látková ucha...


(Zdroj: pinterest.com)
(Zdroj: pinterest.com)


2 - Pandora

Personalize a Pandora bracelet. | www.goldcasters.com:  blue Pandora bracelet:
(Zdroje: pinterest.com)

Když jsem slyšela, že je to značka z mého oblíbeného Dánska, šla jsem do kolen, Tuhle kýčovitou šílenost bych typovala na Asijské trhy. Chápu, že jsou ty věci asi ručně dělané, proto jeden blbý korálek stojí asi tisícovku. A aby se neřeklo, že ten korálek stojí tisícovku, tak jsou k tomu samozřejmě pohádky, že je to ze stříbra, ruční výroba v Thajsku atd atd... ale furt je to blbý kýčovitý korálek za litr a pastva pro zlatokopky.

5 - Guess


Výsledek obrázku pro guess bag pinterest Výsledek obrázku pro guess bag pinterest
(Zdroje: pinterest.com)

Tuhle značku vůbec nepobírám, jak může být něco tak předraženého a být takový hadr. V ČR z toho udělali markeťáci top high luxusní brand a o návštěvě jejich butiků v ČR sní každá druhá šlapčička nebo odbarvená blondýna. A přitom v USA v TJ Maxu se povalují kabelky, brýle a hadry za 5 dolarů (kamarádkám jsem přivezla několik pásků, brýlí od Guess a mohly mi radostí utrhnout ruce). V USA je možná tak ještě na dobré úrovni odnož Marciano, ale ty kolotočářské kabelky a doplňky z normálních kolekcí jsou naprosto šílené a v ČR předražené.

6 - zlaté fake kérky

Výsledek obrázku pro fake tattoo pinterest
(Zdroj: pinterest.com)

nechápu vlastně žádné fake kérky, protože se mi vybaví moje dětství, kdy jsem si kupovala pedro žvýkačky, v nichž byly právě fejkové samolepky na tělo a nechutný oslizlý otisk mi máma pak musela drhnout doma rejžákem. Vždycky, když vidím někde nějakou zlatě okérovanou bárbínu, tak si představuji tu scénu, kdy mi máma drhla nějakého piráta nebo lebku se skříženými hnáty tím odporným kartáčem a já brečela ve vaně bolestí.

7 -  záhon ve vlasech (květované čelenky)

Výsledek obrázku pro lana del rey born to die
(Zdroj: pinterest.com)
Tohle mi připadá hezké maximálně na Laně Del Rey v klipu Born to die. 

Na většině lidí to vypadá opravdu šíleně, nedovolím si sem dát však nějakou konkrétní fotku :D

8 - módní řetězce, co každý týden produkují nové kousky 

a nutí ovce nakupovat a nakupovat, blogerky sdílet jejich shit za kus toho jejich hadru na podlahu a zaplavovat svět svými tričky z ropy a lisovaných pet flašek.

Víte o tom, že módní průmysl je druhý nejvytěžovanější průmysl na světě po ropě? Ne? Měla by konečně být nějaká osvěta, protože za chvíli zemi zaplatí tuny hadrů. Kdo je největší tenhle kazisvět? No přece Inditex a Hennes and Moritz. Vaše oblíbená Zara, Háemko!





Žádné komentáře:

Okomentovat