čtvrtek 28. července 2016

Božská Rihanna a AntiWorldTour v 02 aréně

V úterý jsme jely s kamarádkou na koncert Rihanny, protože jí obě máme moc rády.


Celá 02 aréna byla zaplněná a davy čekaly, až Rihanna vystoupí. Čekaly jsme na ní asi 1,5 hodiny, což je celkem klasická věc, jsem zvyklá, že na hvězdy čekám vždy déle. 




První její vystoupení zaznělo s písničkou Stay a přišla na malé podium, které bylo na druhém konci haly. Poté se pomocí písničky Sex with me z nového alba Anti přemístila plošinou na hlavní podium a show mohla začít.


Pochopitelně mám pouze ilustrační fota, jelikož můj starý telefon Iphone 5s již po roce a půl, co ho mám, nemá moc kvalitní foťák.

Ale pro představu:




     Poté, co se přemístila na své hlavní podium, začala jet pecky jako Umbrella nebo Man down. A      několikrát se převlékala, o jejcih kostýmech se ještě zmíním.

Show nebyla zas tak úžasná co se týče efektů, jako jsme zvyklí například z koncertů Madonny, Robbieho Williamse, Pink nebo Aguilery. Byly klasické kulisy, střízlivá světla a celkově to na mne působilo velmi okleštěným dojmem. Převažovala bílá barva a podium se během koncertu moc neměnilo.

Choreografie - Rihanna měla mezi sebou asi 5 černošských tanečníků, se kterými tancovala ve formaci. Nicméně musím říci, že se mezi nimi trochu ztrácela, i když světelně se jí snažili z davu odlištit. Více charismaticky působila, když byla na pódiu sama, nebo na začátku, když předváděla na lávce taneční doprovod k písni Sex with me, který byl pochopitelně provokativní a živý.
Co bylo ale dechberoucí, tak určitě samotné výstupy jejich tanečníků. Jednou jsme si dokonce myslely, že ti chlapi nemají vůbec klouby. Jejich vystoupení bylo něco tak úžasného, propracovaného a profesionálního, až jsme tajily dech.

Kostýmy - zde bylo myšleno propojit krásu Rihanny s "hadry". Protože na každou písničku, nebo na každý blok písniček přišla oblečená v neskutečných hadrech, které jí zahalovaly a postupně se odkrývala. Výsledkem u jednoho bloku byl ten, že měla kostým průhledný tak, že jí byly vidět prsa a tanga. Ale co bylo překvapující - vůbec to na ní nepůsobilo vulgárně. Kontrasty sexy a krásné Rihanny s hadrovitými kostýmy při vstupech byl opravdu fikaný a důmyslný.




Jako poslední píseň jsme si všichni zazpívali píseň Diamonds a koncert zkončil. Musím konstatovat, že se mi koncert moc líbil, ale díky teroristickým útokům, které se poslední dobou dějí po Evropě, jsem si to nejspíš pořádně neužila. Za námi sedělo asi 6 muslimů, kteří si stále posílali nějaký objemný batoh a to nás neskutečně zanepokojovalo. Vím, že za to nemohou obyčejní muslimové, kteří jsou v tom nevinně, ale zkrátka člověk si dává pozor.

Co se týče dojmu z Rihanny, je to neskutečně energická a sympatická osoba, ze které charisma přímo tryská.

Koncert skončil asi v 22:45.
My jsme se s kamarádkou dostaly domů až v půl druhé, protože jsme HODINU čekaly na výjezd v prakovišti ve třetím patře. Proto doporučuji opravdu přijet dříve a zabrat si první nebo druhé patro. Nebo parkovat jinde.








Žádné komentáře:

Okomentovat