sobota 24. února 2018

typy na lyžování v Jeseníkách

V Jeseníkách se mi vždycky moc líbilo, každý rok jezdím na 3 týdny do Priessnitzových lázní za odpočinkem. Letos se mi to bohužel skrečuje kvůli zlomené noze, ale ráda napíšu o svých oblíbených sjezdovkách.




Červenohorské sedlo

Tam je moc hezky, nicméně musíte trefit počasí. A to je na téhle sjezdovce velký problém, protože leží na takové straně kopce, kde se strašně střídá počasí. My jsme tam byli dvakrát a bohužel téměř vždy bylo hnusně. Nicméně si dokážu představit na téhle sjezdovce trávit den. Nicméně musíte sledovat pravidelně počasí, protože se velmi rychle mění. V mlze to nemá vůbec cenu, raději jeďte na Šerák.



Ramzová - Šerák
Naprosto nádherná sjezdovka a panorama, je snad nejhezčí. Nicméně vadí mi tam strašně moc poláků, bohužel. Nejsem rasista, ale když vám během dne třikrát někdo najede na nové lyže, strčí do vás a ani se neomluví a VŽDY se jedná o poláka, asi vás to naštve. Nicméně jezdit se tam vyplatí pouze v týdnu, o víkendu je to fakt děsné. Nezaparkujete a budete se na vleku tračit s idioty. Never ever.



Filipovice

Na Filipovicích je skvělé noční lyžování. Přes den je sjezdovka nudná nebo vhodná pro začínající lyžaře, ale v noci si na ní skvěle zablbnete. Cena je 250 Kč (nebo 300) a skutečně si večer užijete skvěle udržovaný sníh, málo lidí a dobré lyžařské podmínky. Můžete se občestvit i v baru za normální ceny, dobře zaparkujete u sjezdovky a všechno je tady plynulé a bez problémů.




2 komentáře: