pátek 29. dubna 2016

Portugalské Faro aneb jak 40ti lidem uletělo letadlo

Zdravím a přináším jeden článek o dovolené v Portugalsku.

Jelikož máme akční kamarády, letěli jsme ve 40ti lidech do Portugalska.
Letadlo startovalo z Lipska, proto jsme hledali optimální variantu, jak dopravit celou naší grupu do Leipzigu. Zvolili jsme autobus.

I přesto, že autobusová dopravní společnost dostala přesné pokyny, kdy nám letí letadlo, v kolik tam máme být, nejspíš to řidiče vůbec nezajímalo a ze Zličína do Leipzigu to borec objížděl přes centrum Prahy a dokonce i po Václavském náměstí.

Hodinu před odletem, kdy jsme ještě nebyli ani za hranicemi, jsme začínali mít paniku. Volala jsem na letiště, do Ryanairu s prosbou počkání, protože přeci je nás 40. Nic jsem nezařídila, protože jak jsem čekala, každý let má přiděleny své odletové sloty, které přísně musí dodržovat.

Přiběhli jsme za přepážku check-inu 5 minut po zavření gatu a co si myslíte. Nikdo nás tam už nepustil.

Tím pádem 40 lidí zůstalo viset v Leipzigu a vymýšlelo se, co bude dál. Ponakupovali jsme si letenky tedy hned na druhý den a řidič, který to vše zavinil, nás odvezl do Frankfurtu, ze kterého nám následující den letělo letadlo.

Podruhé v životě jsem spala na letišti. Poprvé se mi to poštěstilo na JFK v New Yorku :)

Takže jsme dorazily do letoviska v přístavu Faro od den později a upřímně - velmi jsme využili all inclusive servisu na pití, proto si stěží pamatujeme první dva dny.

Naše alkopartička nelenila a musím říci, že už nás v tomhle letovisku chtít nebudou.

Alkohol většinou naši chlapi využívali ostošest, pařilo se od rána do večera a s mužem máme z dovolené střípky vzpomínek a pár fotek :)








Portugalsko je nádherné, byli jsme na pobřeží provincie Algarve a určitě se tam vrátíme.

sobota 23. dubna 2016

Rybí festival v Dobříši

Chtěla bych Vám představit jednu akci, která je součástí moderního trendu - food festival, neboli "žravé festivaly". Můžete si všimnout, že každé větší či menší město nabídne několikrát do roka ochutnávky svých lokálních restaurací na jednom místě včetně doprovodného programu. Restaurace vám představí to nejlepší ze své kuchyně a nechybí ani novinky z prostředí gastronomie.




























čtvrtek 21. dubna 2016

Czechiatip - nádherné Novohradské Hory a katastrofa ze slevového portálu


Rozhodli jsme se, že si pořádně procestujeme Novohradské hory na kolech a podíváme se i na rakouskou stranu. Hledali jsme nějaké solidní ubytování, kam bychom po náročných dnech složili hlavu a odpočinuli si.

Chtěli jsme nějakou kompletní nabídku, kde bude možnost wellness nebo bazénu, stravování a slušného ubytování.
Vyskočila na nás nabídka balíčku Romantika v Novohradských horách v hotelu Hojná voda.
Balíček vypadal velmi slibně.

·        
       Romantické ubytování pro dva ve staročeské chalupě pro dva na dvě noci
  • ·         láhev vína na pokoj
  • ·         1x porce zmrzliny pro dva
  • ·         Snídaně formou švédských stolů
  • ·         Bohatá polopenze s nabídkou večeří
  • ·         1x vstup do fitness
  • ·         Volný vstup do bazénu

Cena nás trochu zarazila, protože byla cca 3000 Kč pro oba za to vše, nicméně když tam měli uvedeno, že se jedná o promo akci, neváhali jsme využít.


Co nás však čekalo na místě, bylo docela šokující. Nejsem náročná turistka, ale když čekáme něco, co je dáno, o to větší je zklamání, když je něco jinak.

V první řadě paní naprosto nevěděla, že jsme ubytovaní,  i když jsme si termín objednali a dopředu zaplatili voucher.  Dobrá tedy, po několika pokusech o vysvětlení a mávání vytištěným voucherem jsme nakonec dostali pokoj. Naše překvapení však bylo, že v pokoji byly dvě palandy. Romantika jak vyšitá.

zdroj: http://www.hotel-hojnavoda.cz/?page_id=124

středa 20. dubna 2016

Czechiatip - prodloužený víkend v Karlových Varech a hotel Kučera

Potřebovala jsem si odpočinout. Padla na mne únava a chtěla jsem v pátek "vypadnout" mimo město do jiného prostředí a ideálně sama. Nebylo pro mne nic snazšího, než sáhnout po slevových portálech, zadat datum, na kdy chci pobyt a vybrat z dostupných možností.

Zaujal mne hotel garni Kučera v centru Karlových varů přímo kousek od kolonády. Řekla jsem si, že pobyt zkusím.




Alpy - středisko Oetz a nespravedlivá pokuta od Booking.com

Krásný den všem,

přináším opět report z dalšího alpského střediska, konkrétně z Oetzu v Rakousku.

Rozhodli jsme se s kamarády jet na prodloužený víkend lyžovat. Nebylo nic jednoduššího, než vybrat středisko, zamluvit ubytování a už se těšit na lyžovačku.

Pečlivě jsme prozkoumali počasí a když jsme zjistili, že o víkendu před velikonoci bude krásně, ihned jsme si bookli ubytování.

Jelikož nám nevadí dojíždět, rozhodli jsme se pro levnější formu ubytování, a to v nedalekém městečku Mieming. Penzion Wallnoefer sliboval krásný apartmán pro pět lidí v klidné části za velmi příznivou cenu. Proto jsem penzion zamluvila.



úterý 19. dubna 2016

Paříž trochu po svém + Cafe de Flore

Prozradím vám trik, který používáme s maminou už roky, protože rády poznáváme nová místa a obě nás baví nákupy a umění.

Když chceme do Paříže nebo Říma, volíme levné zájezdy ze serveru zajezdy.cz nebo slevových portálů. Nám jde totiž pouze o to, abychom se co nejlevněji na místo dopravily a přespaly.

Většina cestovek nabízí organizované zájezdy, kde je možné si na místě udělat vlastní program. Většinou jsou to eurozájezdy a trávíte v destinaci dva-tři dny. Naposledy jsme takto cestovaly do Paříže, kde nás vyšla cesta i s ubytováním a snídaní každou na 3000 Kč. Není to paráda? Letenky za takovou cenu na víkend seženete stěží a plahočit se z Plzně na letiště a z letiště do Plzně se nám nechce.


Alpy - italská Santa Catherina Valfurva

Jako každý rok vyrážíme s přáteli na týden do Alp přes cestovku New Dama.


Je to úsporné řešení a nejlevnější varianta, jak se dostat do Alp a parádně si zalyžovat.
Týden včetně skipassu a ubytování v dvoulůžkovém pokoji nás stálo krásných 6000 Kč na jednoho. Plus doprava a jídlo, nicméně to si každý může obstarat sám ve své cenové kategorii.


 Santa Caterina je menším střediskem oblasti Alta Valtellina. Tu tvoří aspolečně s Bormiem - Valdidentro a Livignem       (celkem přes 230 km tratí). Santa Caterina leží trochu stranou - 12 km jihovýchodně od Bormia směrem na v zimě uzavřený Passo di Gávia.


Jak cestovat levně a vytěžit z toho co nejvíce

Cestovat na vlastní pěst jsem začala ve dvaceti letech a to úplně sama. Využívala jsem studijních prázdnin na vysoké a nebo jsem si předčasně dělala zkoušky v zimě.

Vzpomínám si na svojí první cestu do Itálie. Pohádala jsem se s mým již expřítelem, prostě jsem si ze dne na den zabookovala letenku a bez znalosti italštiny přistála v Římě a s krosnou obcházela podniky, zda nehledají pomocnou sílu do kuchyně. Bylo to těžké, ale našla. Nakonec jsem pracovala v Ankaře, v Perugii a nejdelší dobu jsem pobývala v Pescaře. Domů jsem se o čtyři měsíce déle vrátila s kufrem plným nových věcí, s našetřenými eurovkami a s docela pokročilou znalostí italštiny.

Takto jsem odletěla i do Ameriky. Opět hádka s mým ex, následné zamluvení pobytu work and travel v městečku Montauk na Lond Islandu. Musím říci, že jemu opravdu dnes vděčím za mnoho zkušenosti a tímto mu neskutečně děkuji za tu šanci, že jsem se rozhoupala. Jsem člověk, který nerad vychází ze své komfortní zóny a dělá razantní rozhodnutí. Nicméně mladý věk s horkokrevností vzal za své a já jsem nyní ráda. Neskutečně moc.

Nyní pracuji, mám trvalý vztah, s mužem žiji a nedokážu si představit, že bych se jednoho dne sebrala a odjela někam pryč... i když.... :) Toulavé boty mi nejspíš nikdy nespadnou z nohou.

Tím bych navázala na první, a to podstatný fakt, že nejlépe se cestuje tak, že si někde v cizině vyděláte. Vyděláte si sice šílenou prací, ale budete mít svobodu cestování.


Vydělej si na to a cestuj

Pochopitelně nejlepší forma cestování, nicméně to si mohou opravdu dovolit pouze studenti nebo lidi na volné noze, kteří na to mají "koule" a nemají třeba děti nebo nějaký trvalý vztah, kdy je jeden z partnerů vázán na to, že musí zůstat v ČR (například podniká).

Vyplácí se v dané zemi pracovat minimálně 3 měsíce a za utržené peníze, které Vám zbydou po zaplacení výloh za bydlení a "žití" procestovat danou zemi. Já jsem si musela najít v USA druhou práci, protože náklady na život byly celkem drahé, i když jsem žila poměrně skromně.

Pokud studujete VŠ, doporučila bych na cesty za oceán určitě nějaké agentury, které zprostředkovávají takovéto zahraniční pohyby. V České republice je asi jedna z nejznámějších Student Agency.

Můžete se také stát dobrovolníky pro charitativní skupiny, ale je to velmi, ale velmi psychicky náročné a projdete několika psychotesty, nemusí vás přijmout. Toto není vlastně ani forma zábavy, spíš zápřah na plný kotel, ale je to také možnost, proto ji tu zmíním.


Co zde čtenáři mohou očekávat? Aneb jdu s kůží na trh

Ahoj,
vítám vás u prvního článku. Ráda bych se napřed popsala. Myslím si, že je velmi důležité vědět, jaké mám zájmy, aby bylo všem jasné, co mohou očekávat od tohoto blogu.

Jmenuji se Nadia, je mi 30 let a žiji již přes 20 let v Plzni.

Narodila jsem se v Oděsse v době Sovětského svazu. Dříve jsem žila pár měsíců v USA (Montauk - NY), v Itálii (Pescara) a pracovně jsem pobývala ve Wiesbaden (Německo).  Takže všemi těmito 4mi jazyky hovořím a snažím se v nich neustále zdokonalovat.

Asi jste správně pochopili, neposedím na místě a ráda cestuji, to je můj život. Už jako malá jsem byla zvyklá pendolovat mezi Plzní a Oděssou, proto ke svému životu potřebuji neustálé změny prostředí. A o tom bude můj blog.


Záliby:

Cestování snad není ani zájem, spíš jako lifestyle. Zvykla jsem si cestovat od malička, proto musím stále zkoušet nové destinace, objevovat nová místa, někam jezdit, poznávat, dívat se, prožívat a vdechovat do sebe nové vjemy z nových míst. Ať už je to nově otevřená kavárna v Plzni, vernisáž v Praze, výlet autem na Orlík nebo Thajsko, na všem si vždy nacházím ten správný "drive".

Mezi mé zájmy patří nakupování. Pokládám se celkem za shopaholika, nicméně vás možná potěším tím, že mám zkrátka ráda různé hrabáky, zapadlé obchůdky a second handy, ve kterých objevuji mnohdy neskutečné poklady. Nakupuji nové kousky hlavně v zahraničí. Proč nakupuji takhle individuálně? Zkrátka proto, že mne nebaví dnešní přístup obchodních řetězců k oblečení. Tisíce hadrů za jednu sezónu? Proč? Když v obchodech je vesměs všechno stejné, a nelázeží na tom, zda jdete právě do Promod, Zary nebo New Yorkeru. Pořád stejné věci z příšerného materiálu. Tak jsem se rozhodla většinou nakupovat mimo ČR a pokud už v ČR, tak v outlet second handech, kde mají zahraniční značky. Mezi mé oblíbené obchody patří second hand Textil House, London underground fashion a také ráda nakupuji na Vinted.cz, kde i prodávám.
Není to jen o oblečení, mám ráda doplňky do bytu, obrazy a knihy. Bohužel jsem docela postižená nákupy, ale zatím mi to nijak neruinuje peněženku, takže zůstávám klidná.